Zalfje van pastinaak

Zoals de echte chef-koks kan je nu zelf je borden garneren met deze lichte pastinaakzalf.  Gemakkelijk te combineren met allerlei gerechten vanwege de zachte, wat zoetige smaak gecombineerd met een krachtige smaak.

Voorbereiding: 
15 minuten
Kooktijd: 
30 minuten
Aantal personen: 
4
Ingrediënten: 
  • 500 gr pastinaak
  • Chilipoeder
  • Nootmuskaat
  • Kruidnagel
  • 200 gr roomboter
  • laurier
Bereidingswijze: 

Schil de pastinaak en snijdt in gelijke blokjes.  Breng ze aan de kook in water met wat zout en twee blaadjes laurier.  Zorg ervoor dat de blokjes net onder water staan.  Als de pastinaak gaar is, afgieten en het kookvocht bijhouden.  Pureer de blokjes met de boter en breng op smaak met overige specerijen.  Als je het mengsel te dik vindt, kan je dit naar eigen smaak verdunnen met het kookvocht.  Breng naar eigen fantasie aan op een bord.

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be