Rösti van pastinaak en aardappel op een bedje van sla

Rösti vind je tegenwoordig kant en klaar uit de diepvriezer in elke supermarkt maar het is zo veel lekkerder vers dat je het beter zelf kan maken.  Bovendien is het nog gemakkelijk ook.

Voorbereiding: 
10 minuten
Kooktijd: 
30 minuten
Aantal personen: 
4
Ingrediënten: 
  • Azijn en mosterd
  • Olijfolie
  • Gemengde sla
  • Peper en zout
  • 1 ei
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 grote pastinaak
  • Honing
Bereidingswijze: 

Verwarm je over voor op 220 graden.  Schil de pastinaak en aardappelen en rasp ze vervolgens met een grove rasp.  Roer een losgeklopt ei met peper en zout onder het aardappel-pastinaak mengsel.  Neem een vuurvaste pan en giet er een scheut olie in.  Voeg een viertal rösti toe van ± 10 cm doorsnede en zet de pan in de oven tot de bovenkant van de rösti goudbruin zijn.

Was intussen de sla.  Maak een vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel azijn, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel honing.  Breng verder op smaak met peper en zout.  Meng dit met de sla.  Leg de rösti op een bedje van sla.  Je kan er desnoods nog een spiegeleitje bovenop leggen.

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be