Quiche van pastinaak

Een quiche is altijd gemakkelijk voor als je niet veel tijd hebt. Je kan dit snel voorbereiden en zelfs invriezen zodat je altijd iets lekkers in huis hebt. De tijm en salami in dit recept zijn de perfecte tegenhanger voor de zoete pastinaak.

Voorbereiding: 
30 minuten
Kooktijd: 
40 minuten
Aantal personen: 
4-6
Ingrediënten: 
  • 2 kleine of 1 grote pastinaak
  • 250 g champignons
  • een paar kerstomaatjes
  • 1 ui
  • 100 g salami
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 50 g gemalen kaas
  • peper en zout
  • tijm
Bereidingswijze: 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snij in kleine stukken. Stoof ze in boter tot ze zacht zijn en voeg dan de in schijfjes gesneden champignons en versnipperde ui toe. Snij de salami in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Voeg bij de pastinaak en roer goed om. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Schep het pastinaakmengsel in de vorm. Klop in een kom de eieren met de room, peper, zout en tijm. Giet dit over het pastinaakmengsel in de vorm. Strooi er tenslotte de gemalen kaas over en bak gedurende 40 minuten in de oven. Eet de taart warm en serveer er een groene sla bij.

Héérlijk!

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be