Pastinaakpuree

Met een iets zoetere smaak dan de gewone wortel is de pastinaak een perfecte groente om een puree van te maken. In combinatie met verse kruiden krijg je een smeuïg, overheerlijk resultaat.

Voorbereiding: 
10 minuten
Kooktijd: 
50 minuten
Aantal personen: 
4
Ingrediënten: 
  • 2 pastinaken
  • 1 kg los kokende aardappelen
  • ½ bussel dragon
  • ½ bussel kervel
  • ½ bussel bieslook
  • enkele takjes peterselie
  • 2 sjalotjes
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 100 g hoeveboter (puree)
  • klontje boter (stoven pastinaak)
  • peper en zout
Bereidingswijze: 

Schil de aardappelen en pastinaken.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn in gezouten water.
Snij je pastinaken in blokjes van ongeveer 1 cm.
Stoof de blokjes in een grote kookpot op een matig vuurtje onder regelmatig roeren.
Pel en versnipper intussen de sjalotjes en voeg ze bij de blokjes pastinaak.
Stoof de pastinaak tot ze begint te kleuren en voeg er dan een bodempje water bij tot de groenten half onder staan.
Laat 5 minuten garen met het deksel op de pot.
Neem daarna het deksel weg en laat het meeste vocht weg koken.
Was de kruiden en snij ze zo fijn mogelijk.
Giet de aardappelen af en voeg ze bij de pastinaak.
Doe er de melk, het ei en de boter toe.
Stamp tot een puree en voeg uiteindelijk de verse kruiden bij.
Proef de puree en voeg nog wat peper of zout toe indien nodig.
Lekker met een stuk gebakken zalm of vlees.

Smakelijk

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be