Pastinaakbeignets

Als origineel alternatief om te serveren bij zowel vlees, vis als wild heb je dit receptje van pastinaakbeignets. Gemakkelijk op voorhand te maken. Gewoon het deeg koel bewaren en afbakken als je het nodig hebt.

Voorbereiding: 
15 minuten
Kooktijd: 
45 minuten
Aantal personen: 
4-6
Ingrediënten: 
  • 400 g pastinaak
  • 120 g gemalen gruyère kaas
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 g boter
  • 20 cl melk
  • 80 g bloem
  • 2 eieren
  • peper en zout
Bereidingswijze: 

Schil de pastinaak en snij in blokjes.
Bak de blokjes samen met de tijm (enkel de blaadjes) in ± 30 g boter op een hevig vuur gedurende 3 minuten.
Verminder dan het vuur en voeg een halve liter water of bouillon toe. Laat ± 20 minuten garen. Controleer of de stukken gaar zijn en giet af.
Pureer de stukken en laat afkoelen.
Smelt de rest van de boter in een kookpot met dikke bodem.
Haal de pot van het vuur en vermeng de gesmolten boter met de gezeefde bloem.
Roer met een garde tot je een gladde saus verkrijgt.
Voeg een snuifje zout en beetje bij beetje de melk toe en zet dan terug op het vuur.
Als de saus is ingedikt haal je de pot terug van het vuur en laat je dit ook wat afkoelen.
Doe er dan al kloppend met de garde, de eieren, kaas en pastinaakpuree bij. Proef even en doe er desnoods peper en zout bij.
Verwarm de olie tot 160 of 170 graden. Je neemt best een plantaardige olie (bv. druivenpitolie).
Maak met behulp van 2 eetlepels balletjes van de pastinaakpuree en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak ze gedurende 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Leg ze even op wat keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.

Deze beignets zijn nog lekkerder als je ze bestrooit met een mengeling van wat fleur de sel, tijm en zeste van citroen.

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be