Nieuws en media

DBS is aanwezig op Fruit Logistica 2017

You can visit us in hall 6..2 / B-06

DBS gaat samenwerken met Fruitpackers

DBS gaat samenwerken met Fruitpackers

DBS uit Sint-Katelijne-Waver heeft een akkoord bereikt met zijn buurman Fruitpackers voor een verregaande samenwerking. DBS, het bedrijf dat Gunther De Boelpaep en Dominique Severijns in 2005 hebben opgestart, is gespecialiseerd in im- en export van groenten & fruit en richt zich in België vooral op de grootdistributie en retailmarkt.

"Meer en meer", stelt Dominique Severijns, "vraagt de markt om een
product dat dagvers verpakt is en dat voldoet aan alle vereisten op het vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid etc. We wensen als bedrijf dan ook nog sterker in te zetten op dat domein. Fruitpackers anderzijds, ook gevestigd op de terreinen van Belorta, verpakt dagverse groenten en fruit en wenst te groeien in deze markt.
De samenwerking tussen DBS en Fruitpackers werd geconcretiseerd in een wederzijdse
minderheidsparticipatie. Beide partijen behouden hun eigenheid maar willen intenser gaan samenwerken in het voordeel van de eindklant." 

Voor meer informatie:
DBS
Mechelsesteenweg 120, V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel. : +32 472 306095
Fax : +32 15 550458
www.dbs-nv.be

Publicatiedatum: 16-12-2016

Copyright : agf.nl

 

 

Publicatiedatum: 
16-12-2016

Fruit Logistica

DBS nv zal ook in 2016 aanwezig zijn op 's werelds grootste vakbeurs voor groenten en fruit. Wij zijn te vinden in Hall 6.2 B-06.

Fruit Logistica is de toonaangevende internationale ontmoetingsplaats voor de handel in verse producten. Van 3 tot 5 februari 2016 zullen meer dan 2.400 bedrijven aanwezig zijn in Berlijn.

Fruit Logistica

DBS nv zal ook in 2016 aanwezig zijn op 's werelds grootste vakbeurs voor groenten en fruit. Wij zijn te vinden in Hall 6.2 B-06.

Fruit Logistica is de toonaangevende internationale ontmoetingsplaats voor de handel in verse producten. Van 3 tot 5 februari 2016 zullen meer dan 2.400 bedrijven aanwezig zijn in Berlijn.

data: 3 - 5 februari 2016

Fruit Logistica 2015

DBS nv zal ook in 2015 aanwezig zijn op 's werelds grootste vakbeurs voor groenten en fruit. Wij zijn te vinden in Hall 6.2 B-06.

Fruit Logistica is de toonaangevende internationale ontmoetingsplaats voor de handel in verse producten. Van 4 tot 6 februari 2015 zullen meer dan 2.400 bedrijven aanwezig zijn in Berlijn.

data: 4 - 6 februari 2015

DBS neemt wortelleverancier Verco over

DBS NV heeft het Limburgs bedrijf Verco uit Maasmechelen overgenomen. Verco is gespecialiseerd in het wassen, sorteren, verpakken en leveren van wortelen. Er bestond reeds een zakelijke relatie met Verco, als leverancier van DBS. De vertrouwensband die in de loop der jaren werd opgebouwd bleek van onschatbare waarde in het overnameproces. Beslist werd de activiteiten, de naam van de organisatie, de klanten, de leveranciers en het personeelsbestand te behouden.

Groeien en investeren

Na het inspirerende leiderschap van Henny, nemen Dominique Severijns en Gunther De Boelpaep de fakkel over. Eigenaar Henny Verjans is ondertussen met welverdiend pensioen, maar blijft nog enkele jaren binnen Verco beschikbaar als raadsman. Doordat DBS een dynamisch bedrijf is, trok het de aandacht van Henny, als kandidaat-overnemer. "Waarom niet? We hebben de mogelijkheden tot overname bekeken en dachten aan de visie 'bedrijven nemen bedrijven over'. Voortdurend efficiënt vooruitkijken ligt aan de basis van het bestaan en de succesvolle voortzetting van onze bedrijvigheid", aldus Dominique Severijns. Door deze overname hoopt DBS de gekende service en kwaliteit van Verco te bestendigen. "Voor de commercialisering van hun wortelen willen we blijven rekenen op de samenwerking met de bestaande klanten. Ook dringen er zich enkele noodzakelijke investeringen in het kader van verpakkingen en kwaliteit op. We zien alleszins de toekomst voor Verco hoopvol tegemoet."

Publicatiedatum: 
3-7-2014

Nieuwe verpakking: Infinity Food - Box

Sinds kort biedt DBS tomaten, trostomaten en witloof aan in een nieuwe verpakking, de Infinity Food - Box. Hiermee bieden ze een extra dimensie aan hun productafzet. De lancering van de nieuwe verpakking geeft een nieuwe identiteit. "Klanten willen zich onderscheiden, authenticiteit en exclusiviteit aanwenden en dit kan met Infinity Food- box. De eerste reacties zijn heel positief en wellicht zullen andere producten volgen", aldus Gunther De Boelpaep.

Publicatiedatum: 
3-7-2014

Fruit logistica 2014

DBS nv zal ook in 2014 aanwezig zijn op 's werelds grootste vakbeurs voor groenten en fruit.

Fruit Logistica is de toonaangevende internationale ontmoetingsplaats voor de handel in verse producten. Van 5 tot 7 februari 2014 zullen meer dan 2.400 bedrijven aanwezig zijn in Berlijn.

data: 5 - 7 februari 2014

Fruit logistica 2013

DBS nv zal aanwezig zijn op 's werelds grootste vakbeurs voor groenten en fruit.

Fruit Logistica is de toonaangevende internationale ontmoetingsplaats voor de handel in verse producten. Van 6 tot 8 februari 2013 zullen meer dan 2.400 bedrijven aanwezig zijn in Berlijn.

data: 6 - 8 februari 2013

 

Koreaanse AGF-exporteurs tonen assortiment tijdens Buy Korean Food Event

Zowel in het voorjaar als in het najaar vindt in Zuid-Korea het Buy Korean Food Event plaats. Tijdens de herfsteditie, die op 9 en 10 oktober in Seoul werd gehouden, was er alle gelegenheid voor de Koreaanse exporteurs om hun producten te tonen aan het wereldwijde publiek. Onze collega Yzza Ibrahim van FreshPlaza was er bij.

 In totaal 165 Koreaanse exporteurs presenteerden hun productengamma. Het evenement werd deze keer bezocht door 102 inkopers uit 26 verschillende landen. Dat waren er volgens beursorganisator Kim EuiJeong nog meer dan de voorjaarseditie. "Veertig procent van de inkopers was hier voor het eerst uit landen als Egypte, Dubai, Ecuador, Brazilië, Rusland, Polen en Bulgarije", vertelt EuiJeong.

Ook waren er AGF-handelaren uit Nederland en België op de beurs, onder meer Victor Bernard en Dominique Severijns van DBS en Valon Bahtiri van Mitro Fresh gaven acte de présence.

De belangrijkste Koreaanse AGF-producten die werden gepresenteerd, waren aardbeien, druiven, meloenen, persimmon, paprika, peren en paddenstoelen. Alle exporteurs kregen 30 minuten de tijd om tijdens de beurs een productpresentatie te geven.

Tevens was er op de beurs speciale aandacht voor horeca voor inkopers die geïnteresseerd waren in de Koreaanse keuken.

Publicatiedatum: 
16-10-2012

opslagruimte bijna verdubbeld

DBS bouwt klantrelaties uit met DBS AGRO

Tholen - Gelegen op het Veilingterrein in Sint-Katelijne-Waver is het bedrijf DBS nog steeds groeiende. Sinds 1 mei dit jaar heeft DBS een zusterbedrijf: DBS AGRO. Gunther de Boelpaep en Dominique Severijns richtten 5 jaar geleden het bedrijf DBS op en zijn dit jaar uitgebreid. "DBS AGRO is toegevoegd om onze klanten nog meer aan te bieden," zegt Dominique Severijns. "Het assortiment wordt aangevuld met meer specialiteiten en exoten."

Meegroeien met de klant

Dominique en Gunther leggen uit: "Door deze nieuwe samenwerking kunnen we onze klanten meer bieden en op maat bedienen. We vinden het belangrijk om de relatie met de klant verder uit te bouwen en hierdoor groeien we mee met de klant." DBS Agro valt onder de verantwoordelijkheid van Victor Bernad.

Belangrijke afnemers van DBS zijn de supermarkten uit België, Duitsland en Engeland.  Volgens Dominique en Gunther onderscheidt het bedrijf zich door op kosten te besparen. "We zorgen ervoor dat we zo min mogelijk kosten maken door de schakels en lijnen kort te houden." Kwaliteit is belangrijk voor DBS. "De afgelopen jaren komt de kwaliteit steeds sterker naar voren." DBS zorgt dat dit goed is geregeld. "We stemmen dit af met de klanten en zorgen ervoor dat onze producten perfect worden afgeleverd." Dit gebeurt door diverse controles door het bedrijf zelf en laboratoria.

Een kijkje in de loods

Op het gebied van verpakkingen en logistiek hebben de eigenaars de activiteiten uitbesteed. "Onze chauffeurs zijn zelfstandig en deze mensen vervoeren al jarenlang onze producten. Ze hebben een band met de klant en deze waardeert dit zeer." Beide heren zien de toekomst positief in. "Dankzij de goede samenwerking binnen DBS en met onze transporteurs kennen we nu reeds 5 jaar een gezonde groei. In de toekomst willen we op dit elan doorgaan. Met de uitbreiding van onze loods en de toevoeging van DBS Agro, verwachten we dat we onze klanten nog meer producten en service kunnen bieden."
 

Uitbreiding

Met het aangevulde assortiment van het zusterbedrijf is er ook meer ruimte nodig. De oppervlakte van de loods van DBS is kortgeleden uitgebreid. "De uitbreiding van 2.000 m2 naar ruim 3.500 m2 en de ingebruikneming van een nieuwe koelcel is dan ook het logisch gevolg."

 

Publicatiedatum: 
27-5-2011

DBS nu ook QS-gecertificeerd

DBS heeft vandaag een audit van QS met glans doorstaan. Dit betekent dat DBS vanaf heden naast BRC (Grade A), IFS (Higher level), ACS en BIO, nu ook QS (Status 1) gecertificeerd is. "Dit bewijst nog maar eens dat we er alles aan doen om aan onze klanten de hoogste garanties te bieden wat betreft kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid", zegt Dominique Severijns.

Publicatiedatum: 
29-11-2010

Belgium: DBS is getting their growth mainly from existing customer base

Dominique Severijns: "We want to spread our chances" 

DBS was founded by Gunther de Boepaep and Dominique Severijns. The company is based in the auction site in Sint-Katelijne-Waver, Belgium and has experienced huge growth in the four and a half years it has existed. "In volume as well as turnover we have grown between 10 and 15% each year", say the owners. At the end of last year DBS doubled the warehouse capacity and the cooling capacity was expanded notably. 

"Our most important customers are the supermarkets and particularly discounters. The growth we are experiencing, is mostly in our existing customer base. We try to sell them a much wider range of fruit and veg. We import from countries like France, Spain, Italy and South-Africa. Last year we had a good season with South-African stone fruits and New-Zealand kiwis."

In addition, DBS buys products from suppliers and importers closer to home. "Our main products are tomatoes, lettuce, leeks and cauliflower. In volume vine tomatoes are still our biggest product", say De Boelpaep and Severijns. "But we want to spread our chances and will concentrate on import products besides Belgian greenhouse veg. Our customer base isn't even that big, but we try to supply our customers with a complete assortment of fresh produce as long as the seasons last."

Publicatiedatum: 
6-10-2010

DBS haalt groei vooral uit bestaande klantenkring

Dominique Severijns: "We willen niet op één paard wedden"

Tholen - In 2006 werd DBS opgericht door Gunther de Boelpaep en Dominique Severijns. Het bedrijf is gevestigd op het veilingterrein in Sint-Katelijne-Waver en heeft in de vierenhalf jaar dat het bestaat een flinke groei doorgemaakt. "Zowel in volume als omzet zijn we elk jaar tussen de 10 en 15% gegroeid", vertellen de eigenaars. Eind vorig jaar verdubbelde DBS de loodscapaciteit en werd de koelcapaciteit aanzienlijk uitgebreid.

 
"Onze belangrijkste afnemers zijn de supermarkten en dan met name de discounters. De groei die we doormaken, zit met name in de bestaande klantenkring. We proberen ze een veel ruimer assortiment groenten en fruit te slijten. Zo importeren we zelf uit landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Zuid-Afrika. Vorig jaar hebben we een goed seizoen gedraaid met Zuid-Afrikaans steenfruit en Nieuw-Zeelandse kiwi's."

 
Daarnaast neemt DBS producten af van leveranciers en importeurs dichter bij huis. "Onze hoofdproducten zijn tomaten, sla, komkommers, prei en bloemkool. In volume blijven trostomaten ons grootste product", vertellen De Boelpaep en Severijns. "Maar we willen niet op één paard wedden en zullen ons naast de Belgische kasgroenten volop blijven richten op het importproduct. Onze klantenkring is niet eens zo groot, maar we proberen onze klanten - zolang als de seizoenen duren - van een compleet assortiment dagverse handel te voorzien."

Publicatiedatum: 
8-6-2010

DBS haalt IFS-certificaat versie 5 binnen

Tholen - DBS, importeur van groenten en fruit, heeft zijn IFS/BRC-certificaat versie 5 Higher Level behaald. Dominique Severijns vertelt dat ze al zeker 2 jaar zowel IFS als BRC gecertificeerd zijn. Waarschijnlijk is DBS de eerste, zoniet één van de eerste AGF-bedrijven in België die deze vernieuwde versie van IFS heeft behaald.

Dominique Severijns vertelt dat het niet zozeer voor hun zelf belangrijk is, maar vooral voor hun medewerkers. Het is belangrijk om erkenning te krijgen, voor het werk dat ze doen. Op dit moment heeft DBS 5 medewerkers fulltime in dienst en 1 parttime medewerker. Vanaf eind april, begin mei, start DBS met de eigen teelt van trostomaten. 

Publicatiedatum: 
14-2-2008

DBS: de kracht van klein blijven

Publicatiedatum: 
16-3-2007
  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be