Koreaanse AGF-exporteurs tonen assortiment tijdens Buy Korean Food Event

Zowel in het voorjaar als in het najaar vindt in Zuid-Korea het Buy Korean Food Event plaats. Tijdens de herfsteditie, die op 9 en 10 oktober in Seoul werd gehouden, was er alle gelegenheid voor de Koreaanse exporteurs om hun producten te tonen aan het wereldwijde publiek. Onze collega Yzza Ibrahim van FreshPlaza was er bij.

 In totaal 165 Koreaanse exporteurs presenteerden hun productengamma. Het evenement werd deze keer bezocht door 102 inkopers uit 26 verschillende landen. Dat waren er volgens beursorganisator Kim EuiJeong nog meer dan de voorjaarseditie. "Veertig procent van de inkopers was hier voor het eerst uit landen als Egypte, Dubai, Ecuador, Brazilië, Rusland, Polen en Bulgarije", vertelt EuiJeong.

Ook waren er AGF-handelaren uit Nederland en België op de beurs, onder meer Victor Bernard en Dominique Severijns van DBS en Valon Bahtiri van Mitro Fresh gaven acte de présence.

De belangrijkste Koreaanse AGF-producten die werden gepresenteerd, waren aardbeien, druiven, meloenen, persimmon, paprika, peren en paddenstoelen. Alle exporteurs kregen 30 minuten de tijd om tijdens de beurs een productpresentatie te geven.

Tevens was er op de beurs speciale aandacht voor horeca voor inkopers die geïnteresseerd waren in de Koreaanse keuken.

Publicatiedatum: 
16-10-2012
  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be