Gebakken pastinaak met honing-mosterd dressing

Als je pastinaak bakt in de oven komt de smaak nog veel beter tot zijn recht. Je kan deze stukken gebakken pastinaak gebruiken in een salade of als bij bijgerecht bij een lekker stukje vlees.

Voorbereiding: 
10 minuten
Kooktijd: 
40 minuten
Aantal personen: 
4
Ingrediënten: 
  • 500 g pastinaak
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze: 

Verwarm je oven voor op 200 graden.
Schil de pastinaak en snij in gelijke stukken. Als alle stukken van dezelfde grootte zijn dan worden zo ook tegelijk mooi bruin.
Bedek de bodem van je bakplaat met bakpapier en leg er de stukken pastinaak op.
Besprenkel de stukken met olijfolie. Zorg dat er overal olie opzit.
Bestrooi nog met wat peper en zout en bak dan gedurende 25 à 30 minuten in de oven. Kijk af en toe dat de stukken niet aanbranden.

Voor de dressing meng je olijfolie met de honing en de mosterd. Proef even of de smaak goed zit.

Haal de stukken pastinaak uit de oven en laat ze nog op de bakplaat liggen. Bestrijk de pastinaak met de dressing en zet nog eventjes in de oven. Na maximum 10 minuten heb je een heerlijk krokant gebakken pastinaak.

 

Geniet ervan!

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be