DBS haalt groei vooral uit bestaande klantenkring

Dominique Severijns: "We willen niet op één paard wedden"

Tholen - In 2006 werd DBS opgericht door Gunther de Boelpaep en Dominique Severijns. Het bedrijf is gevestigd op het veilingterrein in Sint-Katelijne-Waver en heeft in de vierenhalf jaar dat het bestaat een flinke groei doorgemaakt. "Zowel in volume als omzet zijn we elk jaar tussen de 10 en 15% gegroeid", vertellen de eigenaars. Eind vorig jaar verdubbelde DBS de loodscapaciteit en werd de koelcapaciteit aanzienlijk uitgebreid.

 
"Onze belangrijkste afnemers zijn de supermarkten en dan met name de discounters. De groei die we doormaken, zit met name in de bestaande klantenkring. We proberen ze een veel ruimer assortiment groenten en fruit te slijten. Zo importeren we zelf uit landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Zuid-Afrika. Vorig jaar hebben we een goed seizoen gedraaid met Zuid-Afrikaans steenfruit en Nieuw-Zeelandse kiwi's."

 
Daarnaast neemt DBS producten af van leveranciers en importeurs dichter bij huis. "Onze hoofdproducten zijn tomaten, sla, komkommers, prei en bloemkool. In volume blijven trostomaten ons grootste product", vertellen De Boelpaep en Severijns. "Maar we willen niet op één paard wedden en zullen ons naast de Belgische kasgroenten volop blijven richten op het importproduct. Onze klantenkring is niet eens zo groot, maar we proberen onze klanten - zolang als de seizoenen duren - van een compleet assortiment dagverse handel te voorzien."

Publicatiedatum: 
8-6-2010
  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

DBS nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Tel.: +32 15 56 95 50
Fax: +32 15 55 04 58

info@dbs-nv.be
www.dbs-nv.be